Emailadres

Wachtwoord

 Inlog vergeten?

Zoeken
Over de NVDVoor medische professionalsVoor duikersVoor cursusaanbiedersLedenlijstduikfoto

Diving with Disorders in Hemostasis (DIDIH) studie

Diving with Disorders in Hemostasis (DIDIH) studie is een retrospectieve cohortstudie met als doel statistiek over (bloedings)incidenten te verzamelen over duikers die bloedverdunners gebruiken en referentie controles. Daarnaast wordt uitgebreide informatie verzamelt over comorbiditeit, medicatiegebruik en duikgedrag bij duikers in het algemeen. De DIDIH studie zal een prospectief vervolg krijgen.

De DIDIH studie is een initiatief van Dr. Peter Westerweel, internist-hematoloog en NVD sportduikerarts. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Rob van Hulst van het DuikMedisch Centrum in Den Helder en Hyperbare geneeskunde in het AMC. Medisch studente Valerie Fijen participeerde als wetenschappelijke stage voor haar geneeskundeopleiding.

De eerste resultaten van ruim 1000 deelnemers werden op de tricontinental scientific meeting van de EUBS/SPUMS/SAUHMA gepresenteerd op Reunion in september 2013.

De studie is nog open voor deelname. Elke duiker kan participeren. Duikers die trombocytenaggregatieremmers of anticoagulantia gebruiken worden echter in het bijzonder uitgenodigd hun duikervaringen te delen.

> Ga naar divingresearch.org voor meer informatie en/of deelname
© 2018 Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde~Laatste wijzigingen 06-10-2017~