Emailadres

Wachtwoord

 Inlog vergeten?

Zoeken
Over de NVDVoor medische professionalsVoor duikersVoor cursusaanbiedersduikfoto

Voor duikers

De belangrijkste reden voor een preventief (duik)medisch onderzoek is het optimaliseren van uw veiligheid en die van uw buddy onder water. Bij dit onderzoek is het van belang om naar waarheid te vermelden of u eerdere ziektes, ongevallen of andere voor de gezondheid belangrijke zaken heeft meegemaakt. Het is uw verantwoordelijkheid om dit te bespreken met de duikerarts.

De Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde is een actieve wetenschappelijke beroepsvereniging. De leden zijn actief of actief geweest als arts, tandarts of apotheker of zijn studenten die in opleiding zijn hiervoor.

Duiken voor mensen met een beperking

De duiksport kan ook aantrekkelijk zijn voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Voor hen werkt duiken vaak therapeutisch. Tijdens het duiken kunnen zij hun beperkingen vergeten en in sommige gevallen neemt het duiken zelfs pijn weg. Ook is vastgesteld dat je door middel van het duiken kunt revalideren. Het heeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid. Een van de organisaties die zich hiervoor beijvert is de International Association for Handicapped Divers (IAHD).

© 2019 Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde~Laatste wijzigingen 26-02-2019~