Emailadres

Wachtwoord

 Inlog vergeten?

Zoeken
Over de NVDVoor medische professionalsVoor duikersVoor cursusaanbiedersLedenlijstduikfoto

Welke sportduikarts kiest u?

De NVD onderscheidt twee categorieën gecertificeerde sportduikartsen: categorie C en categorie D.

Categorie C sportduikartsen kunnen het volledig preventief duikmedisch onderzoek voor u uitvoeren. Bovendien kunnen zij u ten aanzien van veelvoorkomende (duik)medische problemen uitstekend adviseren. Categorie D sportduikartsen zijn medisch specialisten met duikmedische expertise in relatie tot hun specialistisch vakgebied. Sommige categorie D sportduikartsen hebben tevens een registratie als categorie C sportduikarts en kunnen specialistisch advies combineren met het uitvoeren van het algemene basis preventief duikmedisch onderzoek . Veel categorie D sportduikartsen beperken hun duikmedisch advies echter tot hun eigen specialisme. In het laatste geval zal pas een verklaring van geschiktheid voor de duiksport gegeven kunnen worden na een aanvullend algemeen duikmedisch onderzoek door een sportduikarts met categorie C certificering.

Het is gebruikelijk eerst een basis duikmedisch onderzoek bij een categorie C sportduikarts uit te laten voeren. Op indicatie kan een verwijzing noodzakelijk zijn naar een categorie D sportduikarts voor specialistisch advies, hoewel mogelijk volstaan kan worden met overleg tussen uw categorie C sportduikarts en een categorie D specialist binnen de NVD. Wanneer bij u sprake is van een bekend medisch probleem zoals astma, reuma of diabetes, dan is het verstandig vooraf uw sportduikarts hierover op de hoogte te stellen om de logistiek van uw duikmedische advisering optimaal te kunnen laten verlopen.

SCAS-gecertificeerde sportduikartsen

De NVD biedt u een overzicht van alle SCAS-gecertificeerde sportduikartsen, zodat u altijd een arts in uw buurt kunt vinden.

> Klik hier voor een overzicht van alle SCAS-gecertificeerde sportduikerartsen.
© 2018 Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde~Laatste wijzigingen 06-10-2017~