Scholing


Heart2movE & NVD

Dit webinar, “te Land, ter Zee en in de Lucht“, wordt door de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde samen met de stichting Heart2movE georganiseerd.
Stichting Heart2movE heeft tot doel om kennis uitwisseling op het raakvlak tussen cardiologie en sportgeneeskunde te bevorderen. Op 10 januari 2020 heeft stichting Heart2movE haar laatste wetenschappelijk symposium “te Land, ter Zee en in de Lucht“ georganiseerd. Inmiddels is dit jaarlijkse symposium een begrip, zowel voor cardiologen als sportartsen. Om organisatorische redenen is besloten om dit symposium voortaan samen met de NVD te plannen en te organiseren. Vanwege COVID-19 zal dat dit jaar in de vorm van een webinar plaatsvinden.

De sprekers

 • drs. J.W. Buikema, cardioloog, juniorstaflid, afdeling Cardiologie, UMC Utrecht
 • drs. M. Buwalda, anesthesioloog, DMP, Medical & Educational Services, Odijk
 • dr. M.J.M. Cramer, cardioloog, afdeling cardiologie, UMC Utrecht
 • drs. E. Frijters, vliegerarts, Centrum Mens en Luchtvaart, Soesterberg
 • drs. P. Komdeur, sportarts, Partner TeamNL, Sportmedisch centrum Papendal, Arnhem
 • drs. M.H.H. de Vaan, cardioloog. Admiraal de Ruyter Zh Goes / Erasmus MC Rotterdam

Programma webinar

 • Jan Willem Buikema zal in zijn voordracht ingaan op de uitgebreide en schadelijke effecten van het COVID-19 virus op het hart.
 • Prashant Komdeur geeft praktische adviezen over de voorzorgen, die noodzakelijk zijn als u COVID-19 patiënten op uw polikliniek wilt ontvangen.
  Beide sprekers zullen het ook hebben over hervatting van sporten en duiken.
 • Mattijn Buwalda en Erik Frijters  zullen de extreme effecten van hypoxie op het lichaam onder water en in de lucht bespreken.
 • Maarten-Jan Cramer en Marco de Vaan zijn de moderators van deze webinar.

Datum en tijd

28 januari 2021.
Inloggen vanaf 19.00 uur. Webinar 19.30 uur – 21.30 uur.

Accreditatie

Bij de NVVC (Nederlandse Vereniging voor Cardiologie) en bij de NICDA is accreditatie voor 2 CME / GAIA punten aangevraagd. Na de webinar krijgt u een link naar toetsvragen toegestuurd. Accreditatie kan alleen worden verleend als u de webinar live heeft gevolgd en de toetsvragen als voldoende  heeft gescoord  (score ≥ 70 %).

Inschrijven

Leden en niet-leden van de NVD kunnen zich hier inschrijven, leden kunnen voor de inschrijving een promocode gebruiken, die via de mail is toegestuurd.

Voor wie

Cardiologen (i.o.), sportartsen (i.o.), anesthesiologen, thoraxchirurgen en andere geïnteresseerden.

Kosten

NVD-leden: gratis, niet-leden: € 40.