Vereniging

Scuba diver

Heeft u een vraag?

Sportduikers met een vraag op duikmedisch gebied verwijzen we graag naar een gecertificeerde duikersarts. Een lijst met met gecertificeerde duikerartsen is te vinden op mijnduikerarts.nl.

Corona pandemie

Vanwege de Corona pandemie zijn door de overheid strenge maatregelen genomen. Recent bereikte ons de vraag of het in het kader van voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus nog verantwoord was om te duiken en om duikkeuringen te verrichten c.q. te ondergaan. Na overleg met collega’s in binnen- en buitenland heeft het bestuur van de NVD hierover een standpunt geformuleerd. NB: de termijn voor deze maatregelen is verlengd tot 20 mei 2020.
Lees meer
Covid – 19 potential impact on divers

Check je hart

Duiken is zeer belastend voor het lichaam. Zo treedt er bijvoorbeeld bij het te water gaan een verschuiving van ongeveer 700 ml bloed plaats van armen en benen naar hart en longen. Hart en longen krijgen het voor hun kiezen tijdens het duiken. Bij duikers met verminderde reserve (door zuurstofgebrek of slechte conditie) kan het dan mis gaan. De campagne Check Je Hart probeert met name oudere duikers zich bewust te laten worden van het risico op hartproblemen en geeft advies hoe hier mee om te gaan. Een lezing is aan te vragen bij de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde. Er wordt een duikerarts in de buurt van uw duikclub gezocht. De lezingen zijn kosteloos.
Lees meer